Beste kledingstomer

Ben jij het zat om je kleding iedere keer te moeten strijken? Dan biedt een kledingstomer uitkomst! Het grote voordeel een het gebruik van deze apparaten, is dat je kleding niet alleen kreukvrij wordt gemaakt, maar ook direct alle bacteriën worden gedood. Ideaal dus voor wanneer je alleen even je overhemd, colbert of trui wilt opfrissen. In de wasmachine duurt het al snel meer dan een en vervolgens dien je de kleding ook nog te laten drogen.

Kortom, een kledingstomer is hiervoor bij uitstek geschikt. Omdat de keuze enorm is, hebben wij verschillende kledingstomers voor je met elkaar vergeleken en de beste kledingstomer voor je uitgezocht. De uiteindelijke keuze voor de beste kledingstomer is op basis van prijs/kwaliteit en uiteraard ook op onze eigen bevindingen en die van vele anderen. Dus ben jij het strijken zat en wil jij de beste kledingstomer die er is? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Inhoudsopgave

De beste kledingstomers

Voordat je de beste kledingstomer voor jouw situatie weet te vinden, is het goed eerst kritisch te kijken naar het gebruikt. Zo kunnen we kledingstomers indelen in een tweetal categorieën. De handstomer en de bekende kledingstomers met kledinghanger, waarbij je tijdens het stomen gerust even iets anders kunt gaan doen. Speciaal daarom hebben we een selectie gemaakt van zowel de beste kledingstomer met kledinghanger en de beste handstomer.

Beste handstomers (Top 5)

Handstomers zijn ideaal en eigenlijk een must have voor ieder huishouden. Niet alleen stoom je hier je kleding mee glad en verwijder je nare luchtjes, maar kun je er ook je gordijnen, bank en tal van andere objecten mee stomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekleding van je auto? Vooral dit zijn stoffen waar ontzettend veel vuil in gaat zitten en wat bijna niet schoon te maken valt. Door gebruik te maken van een handstomer, is dit geen enkel probleem. Binnen vaak minder dan een minuut zijn ze op temperatuur en kun jij aan de slag met het stomen van je auto.

1. SteamOne S-Nomad Black​
2. Philips GC365/80 Steam & Go Plus
3. Tristar ST-8916 handstomer
4. Philips Steam&Go Plus GC364/20
5. SteamOne S-Travel White handstomer

1. SteamOne S-Nomad Black

8,7 op basis van onze bevindingen

Wanneer je het zat bent om je kleding te moeten strijken en de best kledingstomer van dit moment wilt hebben, dan is de SteamOne S-Nomad Black een absolute aanrader. Naast het kreukvrij maken van je kleding en andere stoffen, zorgt deze kledingstomer er ook voor dat je bacteriën dood, waardoor nare luchtjes gemakkelijk worden verdreven.

Dit heeft als voordeel dat je je kleding niet hoeft te wassen, maar het door alleen al de stomen weer fris laat ruiken. Allereerst komt dit de kwaliteit van je kleding ten goeden zorgt het er ten tweede ook voor dat je kleding volledig kreukvrij kan worden gedragen.

Met een gewicht van slechts 1,1 kilo, is deze handstomer eenvoudig mee te nemen en door de stoomproductie van 25 gram per minuut één van de absolute uitblinkers.

2. Philips GC365/80 Steam & Go Plus

8,4 op basis van onze bevindingen

De absolute nummer twee in deze lijst met beste kledingstomer, is de Steam & Go van Philips. Door z’n compacte vorm is deze handstomer ideaal mee te nemen en perfect voor het stomen van niet alleen je kleding, maar ook andere stoffen. Hierbij kun je denken aan de bank, gordijnen of een wat dikker colbert.

Doordat deze kledingstomer in slechts 45 seconden op temperatuur is, is het een ideaal apparaat om in huis te hebben. Waar je normaal gesproken eerst je strijkplank en strijkijzer moet pakken, is deze handstomer van Philips in dezelfde tijd allang klaar voor gebruik. Niet voor niets kiezen mensen daarom dus ook steeds vaker voor een handstomer, dan dat ze hun kleding strijken met een klassiek strijkijzer.

Door de hoge temperaturen, worden zelfs diepe kreukels verwijderd en door het de bacteriën. Doordat er gebruik wordt gemaakt van stoom, blijft de kwaliteit van je kleding onverminderd goed.

3. Tristar ST-8916 handstomer

8,3 op basis van onze bevindingen

De beste kledingstomer van Tristar is toch wel de ST-8916. In verhouding tot de Steam & Go van Philips is deze kwalitatief wel iets minder, maar daar is de prijs dan ook naar. Ondanks de wat mindere kwaliteit, is deze stomer bij uitstek geschikt voor het stomer van de wat dunnere stoffen.

Waar een dikke trui misschien net iets teveel wordt, is deze handstomer perfect voor het stomen van overhemden, t-shirts, jurken, rokken en ook vesten. Met een stoomproductie van 20 gram per minuut, is de Tristar ST-8916 een absolute aanrader voor wanneer jij gemakkelijk en snel de wat dunnere stoffen wilt kunnen stomen.

Ondanks het feit dat de stoomproductie wat lager ligt, kan de Tristar ook prima worden gebruikt voor het stomen van gordijnen of andere oppervlaktes zoals bank, stoel of interieur van je auto.

4. Philips Steam&Go Plus GC364/20

8,1 op basis van onze bevindingen

Wederom een variant van de Philips Steam & Go in deze lijst beste kledingstomer. Volledig terecht als je het ons vraagt. Met een iets mindere capaciteit dan het ‘grote broertje’, is deze handstomer vooral geschikt om mee te nemen op vakantie en voor het stomen van dunnere stoffen.

Met een gewicht van nog geen twee kilo, is de Philips Steam&Go Plus GC364/20 eenvoudig is de koffer mee te nemen en thuis gemakkelijk op te bergen. Niet voor niets blijft deze stomer een absolute aanrader en onverminderd populair.

Het enige waar je even rekening mee moet houden, is dat je, gezien het wat kleinere waterreservoir, iedere 2 tot 3 kledingstukken even wat bij moet vullen.

5. SteamOne S-Travel White handstomer

7,9 op basis van onze bevindingen

De laatste is deze lijst, maar zeker niet de minste, is de handstomer van SteamOne de ‘S-Travel’. De reden dat deze handstomer op de laatste plek staat in deze lijst met beste kledingstomer, komt met name door het feit dat de prijs wat hoger ligt dan veel andere handstomer.

Kwalitatief gezien doet deze stomer absoluut niet onder voor de rest en is het qua design een absolute eyecatcher. Gezien je een handstomer niet koopt om het design, maar om de functionaliteit, hebben we deze op de laatste plaats gezet. Met een stoomcapaciteit van 24 gram per minuut, ligt deze net iets lager dan de SteamOne S-Nomad Black.

Het opwarmen van deze stomer is slechts 30 seconden, waardoor je voor je het weet aan de slag kunt met het stomen van je overhemd of andere kleding.

Beste kledingstomers op standaard (Top 5)

Dat er twee varianten kledingstomers zijn dat weten we inmiddels. Nu we de beste handstomers op een rijtje hebben gezet, is het tijd voor het grotere werk. Wat wel goed is om te weten, is dat het één niet per se ter vervanging hoeft te dienen voor het ander. Daarom zullen we ook verderop in dit artikel exact uitleggen welke keuze het beste is en waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een kledingstomer. Maar voor het zover is, willen we eerst de top 5 beste kledingstomer op standaard met je delen!

  1. Philips ComfortTouch GC557/30 kledingstomer
  2. Philips EasyTouch Plus GC524/60
  3. Tefal Master 360 IT6540
  4. Tefal IT8440 Pro Style Care
  5. SteamOne DP80SB Dualys Plus

1. Philips ComfortTouch GC557/30 kledingstomer

8,9 op basis van onze bevindingen

Uiteraard beginnen we direct met de beste kledingstomer in deze lijst. De Philips ComfortTouch GC557/30 kledingstomer is namelijk niet alleen qua prijs super aantrekkelijk, maar zorgt er ook voor dat het strijken van je kleding tot de verleden tijd behoort. Door de speciaal ontwikkelde kledinghanger, kun je er verschillende soorten kleding mee stomen.

Van een broek tot een overhemd of zelfs een jas. Met de verschillende standen bereik je altijd het gewenste resultaat. De Philips ComfortTouch GC557/30 kledingstomer heeft een stoomkracht van maar liefst 40 gram per minuut, waardoor geen kreukel veilig is. Met een waterreservoir van bijna 2 liter, kun je er meerdere kledingstukken mee achter elkaar stomen.

Het grote voordeel is, is dat je tijdens het stomen gerust even iets anders kunt gaan doen.  Deze kledingstomer wordt geleverd bij een speciaal ‘StyleBoard’ waaraan je je kleding op kunt hangen, zodat je met de speciaal meegeleverde borstel je kleding van top tot teen helemaal zelf kunt stomen.

2. Philips EasyTouch Plus GC524/60

8,7 op basis van onze bevindingen

Ben je het zat om je kleding te moeten strijken? Kies dan voor de Philips EasyTouch Plus GC524/60. Dit stoomapparaat is namelijk perfect voor het stomen van allerlei verschillende soorten kleding. Vooral de lastige kledingstukken, zoals overhemden of lange jurken zijn met deze stomer geen enkel probleem.

Door de speciaal ontworpen borstel, kun je er zelfs de meest kwetsbare stoffen mee stomen. Van zijde tot katoen, voor de Philips EasyTouch Plus GC524/60 is dit absoluut geen probleem! Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1.600 milliliter, waardoor je verschillende kledingstukken achter elkaar volledig kreukvrij kunt stomen, zonder dat je deze tussendoor hoeft te vullen.

Dit apparaat is tevens ook voorzien van een speciale kledinghanger, die is voorzien van broekklemmen, zodat je ook je broeken kunt stomen.

3. Tefal Master 360 IT6540

8,3 op basis van onze bevindingen

Tefal staan natuurlijk al tientallen jaren bekend als hét merk voor verschillende soorten huishoudelijke apparaten. Het zou dus ook wel vreemd zijn dat ze niet in deze lijst met beste kledingstomer hadden gestaan. Met een stoomcapaciteit van 30 gram per minuut, is deze Tefal Master 360 IT6540 een absolute aanrader voor de wat dunnere stoffen.

Uiteraard kun je er ook truien en vesten mee stomen, maar de kans dat diepe kreukels dat iets lastiger worden glad gestoomd, die is aanwezig. Het grote voordeel aan dit apparaat, is dat hij eenvoudig is op te bergen door de telescoop stang.

Daarnaast kun je je kleding ook makkelijk ophangen aan de speciaal ontworpen kledinghanger. deze is geschikt voor zowel broeken, als overhemden en truien.

4. Tefal IT8440 Pro Style Care

8,2 op basis van onze bevindingen

Ondanks de plek 4 in deze lijst, is de Tefal IT8440 Pro Style Care absoluut de beste kledingstomer in zijn klasse. Mede door de stoomcapaciteit van 35 gram per minuut en een vermogen van 1800 watt, is deze kledingstomer een absolute must have. Ook het design maakt het dat deze stomer een ware lust is voor het oog.

Dus ook in de slaapkamer, kan deze prima blijven staan. Met een opwarmtijd van 45 seconden, heb je je overhemd binnen een mum van tijd niet alleen kreukvrij, maar ruikt deze ook weer heerlijk fris.

Dus stel dat je je overhemd nog een dag wilt kunnen dragen, dan hang je deze gewoon even een aantal minuten op de kledingstomer van Tefal en voor je het weet is je overhemd weer als gewassen.

5. SteamOne DP80SB Dualys Plus

8,0 op basis van onze bevindingen

Wanneer we het hebben over absoluut de beste kledingstomer van dit moment, dan is dat de SteamOne DP80SB Dualys Plus. De reden dat deze kledingstomer niet op de 1e plek staat, is mede door de prijs die je ervoor betaald. Ondanks de prijs, is deze kledingstomer een absolute aanrader en een ware uitblinker in zijn soort.

Met een stoomcapaciteit van 42 gram per minuut, zijn ook de kreukels in je colbert geen enkele uitdaging voor dit apparaat. De speciale kledinghaak maakt het mogelijk om zowel verschillende soorten boven- als onderkleding probleemloos te kunnen laten stomen.

Met een speciale hittebestendige handschoen en handig opzetborstel, kun je ieder kledingstuk tot op de centimeter nauwkeurig stomen. Als dat geen uitkomst is!

Hoe vind je de beste kledingstomer?

De uiteindelijke keuze voor de beste kledingstomer is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Allereerst is het goed te weten dat er wel degelijk een verschil is tussen een handstomer en de kledingstomer op standaard. Niet alleen in prijs, maar ook in kwaliteit. Je kunt je immers wel voorstellen dat het een verschil is of je met een handstomer met 25 gram stoom per minuut door je kleding blaas of dat je een stoomapparaat gebruik die het dubbele aan capaciteit heeft. Toch neemt een lage capaciteit niet per definitie weg dat dit ook een mindere stomer is.

Ook met een handstomer kun je namelijk de meest diepe kreukels uit je kleding verwijderd. Dus wat de beste kledingstomer voor jou is, hoeft niet te betekenen dat dit voor de ander ook direct geldt. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste en vooral ook beste kledingstomer weet te vinden die aansluit bij wat je zoekt, is het goed een aantal zaken helder te hebben. Waar je op moet letten, hebben we daarom hieronder verder voor je uitgewerkt.

Waarvoor wil je het stoomapparaat gebruiken

Ben je het zat om achter de strijkplank te moeten staan? Dan kan een stoomapparaat uitkomst bieden. Maar voordat je de beste kledingstomer hebt gevonden, is het wel belangrijk enkele zaken voor jezelf helder te hebben. Wil je een kledingstomer die volledig ter vervanging kan dienen voor je strijkijzer? Dan is een handstomer wellicht niet voldoende. Het nadeel aan een handstomer, is dat je namelijk zelf aan de slag moet. Ook is het reservoir een stuk kleiner, waardoor deze vooral geschikt is als extra hulpmiddel in het huishouden. Voor het opfrissen en stomen van één of twee kledingstukken is een handstomer perfect. Wil je een complete wasmand stomen, dan is een stoomapparaat op standaard, ook wel ‘strijkpop’ genoemd meer geschikt.

Vergeet niet dat beide ontzettend handig zijn en zo beide z’n voor- en nadelen hebben. Zo is een handstomer bijvoorbeeld ook bij uitstek geschikt voor het stomen van andere stoffen oppervlakken. Wat dacht je van het stomen van je bank, stoel of andere meubels? Ook het interieur van je auto en de gordijnen kun je met een handstomer weer volledig schoon stomen. Hiervoor hoef je geen honderden euro’s uit te geven aan een professionele reinier, maar kun je voor enkele tientjes gemakkelijk en snel één van de bovenstaande stomers aanschaffen. Je kunt je dus wel voorstellen dat de beste kledingstomer mede bepaald wordt door waarvoor je deze wilt gebruiken.

Hoeveel wil je ermee kunnen stomen?

Kies je voor een handstomer, dan weet je dat het stomen van meerdere kledingstukken iets intensiever is, dan wanneer je voor een strijkpop gaat. Allereerst dien je zelf de kleding te stomen, iets wat in de meeste gevallen bij een strijkpop niet hoeft en is de capaciteit van het waterreservoir vele malen minder. Dit maakt het dat het vooral voor de snelle klussen handig is om te kiezen voor een handstomer en een strijkpop te gebruiken voor het grotere werk.

Budget

De duurste kledingstomer hoeft niet per definitie ook de beste kledingstomer te zijn. Zoals je ook in de beide top 5 beste kledingstomers hebt kunnen zien, zijn er zowel duurdere, als ook goedkopere varianten die de lijsten aanvoeren. Het is volledig afhankelijk van wat jij zoekt om te kunnen bepalen wat de beste kledingstomer voor jou is.

De voordelen van een kledingstomer

Voordat je uiteindelijk de keuze hebt gemaakt en de voor jouw beste kledingstomer hebt gevonden, is het goed te weten welke voordelen een kledingstomer allemaal heeft. 

Een stoomapparaat voor kleding biedt tal van voordelen, waarvan het efficiënte verwijderen van kreukels het belangrijkste is. Met een krachtige stoomstraal verdwijnen zelfs de hardnekkigste kreukels, ongeacht of ze in stugge of fijne stoffen zijn ontstaan. Bij het vergelijken van verschillende stoomapparaten is het verstandig om de maximale stoomdruk per minuut mee te nemen. Een krachtige stoomapparaat geeft de indruk alsof de kleding net uit de stomerij komt.

Bovendien, het gebruik van een stoomapparaat bespaart tijd, aangezien kledingstukken binnen enkele seconden opgewarmd zijn en binnen een paar minuten klaar zijn om te dragen. Het enige wat je hoeft te doen is de stoomstraal dicht bij de kleding te houden, één beweging is al voldoende.

Tot slot biedt het gebruik van een stoomapparaat voor kleding ook comfort. Je staat rechtop voor het kledingstuk, waardoor je rug niet wordt geforceerd. Bovendien is het apparaat zelf licht van gewicht en makkelijk te gebruiken. Kies voor een comfortabele en efficiënte manier van kleding stomen met een stoomapparaat!

Handstomer versus stomer op standaard

Na het lezen van dit artikel is het logisch dat je jezelf afvraagt welk type stomer nu het meest geschikt is en welke kledingstomer het beste aansluit bij wat jij zoekt. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk tweeledig. De beste kledingstomer is namelijk niet de keuze tussen een handstomer of een strijkpop, maar meer wat jij nodig hebt. Zo kan het heel goed zijn dat je beide nodig hebt, zodat je in alle behoeftes wordt voorzien. Zo kun je je strijkpop gebruiken voor de kleding en de handstomer voor bijvoorbeeld de wat snellere klusjes en ook het interieur van je auto, de bank of je gordijnen. De beste kledingstomer is dus afhankelijk van je eigen wensen. Het is dus helemaal niet vreemd dat je beide kiest! Sterker nog, als je het ons vraagt, zullen wij het je ook ten zeerste aanraden.

Is goedkoop duurkoop?

Een budget-kledingstomer is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare manier om hun kleding te stomen. Deze apparaten bieden nog steeds de basisfunctionaliteiten zoals het verwijderen van kreukels, maar met minder extra’s en mogelijk met een lagere stoomcapaciteit.

Bij het kiezen van een budget-kledingstomer is het verstandig om op specifieke aspecten te letten, zoals de stoomcapaciteit, de warmtetijd en de toegankelijkheid van het apparaat. Het is ook verstandig om te kijken naar productbeoordelingen en -recensies om een idee te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van het product.

Hoewel budget-kledingstomers wellicht minder krachtig zijn dan duurdere modellen, kunnen ze nog steeds een uitstekende oplossing zijn voor het verwijderen van kreukels in lichte of medium dikke stoffen. Overweeg daarom goed je specifieke behoeften en budget voordat je een beslissing maakt.