Kleding stoomapparaat

Wanneer jij het strijken helemaal zat bent, dan biedt een kleding stoomapparaat uitkomst. Waar je normaalgesproken flink wat tijd kwijt bent aan het strijken van je kleding, is dit nu niet meer het geval. Door de nieuwste technologie wordt je kleding niet alleen kreukvrij gestoomd, maar worden ook direct alle bacteriën gedood. Dit  heeft als grote voordeel, dat je ook wanneer je je kleding alleen even wilt opfrissen prima kunt stomen. Wel is het goed te weten dat er een tweetal verschillende soorten stoomapparaten voor je kleding zijn. Zo heb je een handstomer voor je kleding, maar ook een kledingstomer op standaard. Dus ben jij het strijken helemaal zat, bekijk dan eens welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Inhoudsopgave

Waarom kiezen voor een kleding stoomapparaat?

De voornaamste keuze voor een kleding stoomapparaat, is dat je zelf niet meer hoeft te strijken. Althans, niet wanneer je kiest voor een kleding stoomapparaat op standaard. Het enige wat je hoeft te doen, is je kleding op de daarvoor bestemde hanger hangen en het apparaat instellen op de juiste stand. Vervolgens zorgt de stoom ervoor dat de kreukels uit je kleding worden verwijderd en je kleding niet alleen helemaal kreukvrij is, maar ook direct weer fris ruikt.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van het stomen van je kleding, worden bacteriën door de hoge temperaturen gedood. In tegenstelling tot wanneer je je kleding op 30 of 40 graden was in de wasmachine, worden ze met een stoomapparaat dus volledig gedood. Vooral wanneer je een avond flink hebt lopen zweten, is dit de perfecte manier om die vervelende gele vlekken te voorkomen.

Verschillende stoomapparaten voor je kleding

We kennen twee verschillende soorten kleding stoomapparaten. De handstomer en de stomer op standaard. De handstomer is met name geschikt voor de wat ‘kleinere’ klussen, maar kan ook prima worden gebruikt voor het verwijderen van diepe kreukels. Om je een idee te geven welke verschillen er zijn en wat de voor- en nadelen zijn van beide hebben we ze hieronder wat verder voor je uitgelicht.

Hand stoomapparaat voor je kleding

De handstomer is bij uitstek geschikt om even snel je kleding mee uit de kreukels te stomen. Daarnaast leent de handstomer zich er ook bij uitstek voor om je kleding op te frissen. Doordat je kleding op een hoge temperatuur wordt gestoomd – wat overigens niet ten koste gaat van de kwaliteit van je kleding – dood het alle bacteriën. Nare luchtjes verdwijnen dus als sneeuw voor de zon. Wel is het goed er rekening mee te houden dat het stomen van je kleding met een hand stoomapparaat een stuk arbeidsintensiever is en ook niet geschikt is voor alle soorten kleding.

De wat verminderde capaciteit van de handstomer maakt het dat dikkere stoffen lastiger kreukvrij zijn te maken. Eenvoudige dunne stoffen zijn uiteraard geen enkel probleem. Een overhemd, jurk, broek of rok zijn bijvoorbeeld perfect te stomen met dit stoomapparaat. 

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor een handstomer?

De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een hand stoomapparaat, is omdat hij ideaal is om mee te nemen op vakantie. Zo hoef je je nooit  geen zorgen meer te maken over het feit dat je kleding gekreukt uit de koffer komt. Het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact, gemiddeld zo’n 45 seconden wachten totdat je handstomer is opgewarmd en vervolgens je kleding stomen

Wat kan ik allemaal stomen met een hand stoomapparaat ?

Naast dat je er natuurlijk je kleding mee kunt stomen, is een stoomapparaat te gebruiken voor veel meer dan dat. Doordat hij super handig is vast te houden en stoom op hoge temperaturen produceert, is hij zowel te gebruiken als stoomapparaat voor je kleding, maar ook voor bijvoorbeeld je gordijnen, bank of interieur van je auto. Door de hoge stoomproductie kun je met dit stoomapparaat allerlei verschillende stoffen oppervlakken ontdoen van bacteriën en nare luchtjes.

Hoe kies ik het juiste hand stoomapparaat ?

De keuze voor het juiste stoomapparaat is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het belangrijk te kijken naar de capaciteit van het apparaat, maar ook het waterreservoir. Omdat het een kleding stoomapparaat je het stukken makkelijker kan maken, hebben we een aantal tips voor je, die het je een stuk gemakkelijker maken.

Capaciteit van het kleding stoomapparaat

Allereerst is het belangrijk te bepalen welk type kleding je zou willen stomen met het kleding stoomapparaat. Is het voor jou van belang dat je er met name dikkere kleding mee kunt stomen, zoals een colbert, jas of dikke trui? Dan is de handstomer niet wat je nodig hebt. Gaat het voornamelijk om overhemden, T-shirts, rokken en jurken? Dan is de handstomer een goede keuze.

Houd er echter wel rekening mee, dat de capaciteit van dit kleding stoomapparaat vele malen lager ligt, dan wanneer je kiest voor een kleding stoomapparaat op standaard. Om je een idee te geven, is het goed om rekening te houden met onderstaande capaciteit. De meeste handstomers beschikken over een capaciteit van minder dan 30 g/m. Dat wil zeggen 30 gram stoom per minuut.

> 30 g/m  Lichte- tot gemiddelde kreukels (T-shirts, rokken, broeken & jurken)

30 – 50 g/m Gemiddeld tot zware kreukels (overhemden, pantalons & zomerjassen)

< 50 g/m Zware kreukels (2-laags overhemden, colberts, jassen & gordijnen)

Inhoud van het waterreservoir

Een gemiddeld hand stoomapparaat voor kleding heeft vaak een niet veel groter reservoir dan 100 tot 200 milliliter. Voldoende voor het stomen van vaak 3 tot 5 kledingstukken. Dit is mede afhankelijk van de diepte van de kreukels, gezien het feit je dan een stuk langer dient te stomen. Gelukkig zijn er ook stoomapparaten waarbij je het reservoir kun vervangen door een eigen fles. Zo kun je dus ook met een 1,5 liter fles stomen, waardoor je alsnog een flinke tijd met het kleding stoomapparaat aan de slag kunt.

Budget

Tijdens je zoektocht naar een kleding stoomapparaat kom je ongetwijfeld tal van verschillende merken tegenkomen. De handstomers van Philips zijn een absolute aanrader als je gaat voor kwaliteit. Ondanks het feit dat deze qua prijs een stukje hoger liggen dan de rest, ben je er van verzekerd dat jij je kleding probleemloos kreuk- en bacterievrij kunt stomen.

De beste hand stoomapparaten

Alleen het allerbeste is natuurlijk goed genoeg. Omdat het een flinke zoektocht kan zijn naar een geschikte variant, hebben we hier onze top 3 beste kleding hand stoomapparaten voor je op een rijtje gezet.

Deze zijn volledig door onszelf onderzocht en op basis van ervaringen van andere in deze lijst opgenomen. Wanneer je kiest voor één van deze apparaten, ben je er dus van verzekerd dat je kiest voor kwaliteit en de beste gebruikerservaring.

1. SteamOne S-Nomad Black

9,4 op basis van onze bevindingen

De onbetwiste nummer één in deze top 3 is het SteamOne S-Nomad Black kleding stoomapparaat. Deze kledingstomer heeft een capaciteit van maar liefst 25 g/m en daarmee bij uitstek geschikt voor het stomen van allerlei verschillende kledingstukken. Het gewicht van dit kleding stoomapparaat is slechts 1,1 kilo en daarmee dus bij uitstek geschikt om mee te nemen op onder andere vakantie. Met een capaciteit van 1.500 watt is dit kleding stoomapparaat dus een absolute krachtpatser in z’n soort.

2. Philips GC365/80 Steam & Go Plus

8,7 op basis van onze bevindingen

De verdiende tweede plek in deze top 3 kleding stoomapparaten is voor de steam & go van Philips. Zoals de naam al doet vermoeden is deze kledingstomer bij uitstek geschikt voor het snel stomen van je kleding. Met zijn maar liefst 24 gram stoom per minuut doet deze bijna niet onder voor de SteamOne S-Nomad Black. Met een vermogen van 1.300 watt is dit kleding stoomapparaat een absolute must have!

3. STEAMR kleding stoomapparaat

8,2 op basis van onze bevindingen

Ga je voor luxe, dan ga je voor het kleding stoomapparaat van STEAMR. Niet alleen het design is fantastisch, maar ook de enorme kracht die dit stoomapparaat ten tonele brengt is uitzonderlijk. Met maar liefst 1.500 watt en een stoomkracht van maar liefst 25 g/m is deze kledingstomer van slechts 500 gram een absolute aanrader. Ideaal voor het stomen van allerlei verschillende soorten textiel. Van kleding tot gordijnen, niets is dit STEAMR kleding stoomapparaat te gek.

Kleding stoomapparaat op standaard voor je kleding

Ben jij al heel veel anderen het strijken van je kleding helemaal zat? Dan is een kleding stoomapparaat op standaard de perfecte oplossing. Met een kleding stoomapparaat is het strijken van je kleding namelijk voorgoed verleden tijd. Het grote voordeel van dit apparaat, is dat het enige wat jij hoeft te doen, het ophangen van de kledingstukken is. Je stelt vervolgens het kleding stoomapparaat in en het apparaat doet verder de rest. 

Doordat het apparaat werkt op basis van stoom, hoef je je dus nooit zorgen te maken over het feit dat je kleding kan verbranden. Naast dat de kreukels door de hete stoom volledig worden glad gestoomd, worden ook direct alle bacteriën gedood. Zo is je kleding niet alleen helemaal kreukvrij, maar ook weer fris en schoon. Uiteraard is het niet ter vervanging van je wasmachine, maar bijvoorbeeld wel om een shirt die je overdag een paar uur hebt aangehad even op te frissen voor de avond.

Voordelen

Nadelen

Waarom kiezen voor een Kleding stoomapparaat op standaard?

Wanneer je het strijken van je kleding helemaal zat bent, dan biedt een kleding stoomapparaat op standaard uitkomst. Met een kleding stoomapparaat hoef je namelijk nooit meer te strijken. Althans, niet wanneer je alle tijd hebt om het stoomapparaat rustig z’n werk te laten doen. Het stomen van een kledingstuk neemt gemiddeld zo’n 3 tot 5 minuten in beslag. Vaak iets langer dan wanneer je een strijkijzer gebruikt.

Het grote voordeel wat je hebt bij het gebruik van een kleding stoomapparaat, is dat je zelf niets hoeft te doen. De enige handeling die je hoeft te verrichten, is het verwisselen van het kledingstuk. Zo kun je dus terwijl het stoomapparaat het werk doet, zelf iets anders gaan doen. Dit kunnen zowel huishoudelijke klussen zijn, maar ook een wasmand ‘weg stomen’ tijdens een serie of film behoort tot de mogelijkheden. Het verwisselen van een kledingstuk is immers binnen een paar seconden gedaan.

Wat kan ik allemaal stomen met een kleding stoomapparaat op standaard ?

In tegenstelling tot waar je met een handstomer ook andere soorten textiel kunt stomen, gaat dat met een kleding stoomapparaat op standaard iets lastiger. Uiteraard is het wel mogelijk om je gordijnen of een tafellaken aan de standaard op te hangen. Zo kun je dus naast je kleding ook andere textielsoorten prima stomen. 

Hoe kies ik het juiste kleding stoomapparaat op standaard ?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je het lastig vindt om een geschikt kleding stoomapparaat op standaard te vinden. Het aanbod is immers ook zo divers, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Speciaal daarom hebben we een aantal zaken voor je, die belangrijk zijn om rekening mee te houden tijdens je uiteindelijke zoektocht. Doe er dus je voordeel mee!

Capaciteit van het stoomapparaat

In tegenstelling tot een handstomer, is de capaciteit bij een kleding stoomapparaat op standaard een stuk minder relevant. Dit komt omdat deze stoomapparaten doorgaans een stuk hogere capaciteit hebben, waardoor ook de zwaardere kreukels prima kunnen worden glad gestoomd. Ondanks dat zijn er wel degelijk verschillen en is het vooral wanneer je dikkere kleding wilt stomen belangrijk te kiezen voor de juiste kwaliteit.

T-shirts, overhemden en rokken zullen het probleem niet vormen, maar wil je ook regelmatig een colbert, trui of andere dik kledingstuk stomen, dan is het goed rekening te houden met een hogere capaciteit apparaat. Om je een idee te geven welke capaciteit je nodig hebt, hebben we hieronder een lijstje voor je samengesteld.

> 30 g/m  Lichte- tot gemiddelde kreukels (T-shirts, rokken, broeken & jurken)

30 – 50 g/m Gemiddeld tot zware kreukels (overhemden, pantalons & zomerjassen)

< 50 g/m Zware kreukels (2-laags overhemden, colberts, jassen & gordijnen)

Inhoud van het waterreservoir

Wanneer je een flinke wasmand met kleding hebt dat je graag wilt laten stomen door je kleding stoomapparaat, dan zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je iedere keer je waterreservoir moet bijvullen. Let er daarom dus ook op dat je kiest voor een kledingstomer met voldoende inhoud. 

Doorgaans beschikken de meeste kleding stoomapparaten op standaard een inhoud van tussen de 1,5 en 2,5 liter, voldoende voor het stomen van 40 tot 70 kledingstukken met een volle tank. 

Budget

Het is natuurlijk logisch dat je niet een astronomisch bedrag wilt uitgeven aan een kleding stoomapparaat. Ondanks het feit dat het dit meer dan waard is, moet het wel enigszins binnen de perken blijven.

Wel is het verstandig te kijken naar kwaliteit en niet direct naar prijs. Wanneer je namelijk gaat voor een stoomapparaat met een lage capaciteit, dan zal het doorgaans veel langer duren voordat je kleding kreukvrij is. Niet erg, maar wel iets om rekening mee te houden. Door te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig apparaat ben je ervan verzekerd dat je kleding volledig bacterie- en kreukvrij wordt gestoomd.

Hoe kies ik het juiste kleding stoomapparaat op standaard ?

Wanneer je je kleding wilt stomen door middel van een kleding stoomapparaat, dan wil je natuurlijk wel het beste van het beste. Dit hoeft niet per se te betekenen dat het ontzettend duur hoeft te zijn, maar de beste prijs/kwaliteitverhouding is niet geheel onbelangrijk. 

Speciaal daarom hebben we een top 3 samengesteld met kleding stoomapparaten op standaard die uitvoerig zijn getest en door meerdere mensen als goed of zelfs uitstekend zijn beoordeeld. Dus wil jij verzekerd zijn van een kleding stoomapparaat met de juiste gebruikerservaring, dan zijn deze 3 hiervoor bij uitstek geschikt.

1. SteamOne DP80SB Dualys Plus

9,7 op basis van onze bevindingen

Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor een stoomapparaat van SteamOne. Net als bij de handstomers, geldt ook hier dat dit de onbetwiste nummer één is. Doordat de SteamOne DP80SB Dualys Plus te verstellen in in maar liefst 4 verschillende standen is deze kledingstomer geschikt voor verschillende soorten kleding.

Tevens beschikt de SteamOne DP80SB Dualys Plus over een 1,6 liter waterreservoir waardoor het stomen van meerdere kledingstukken geen enkel probleem is. Met z´n 2.300 watt is het een absolute aanrader om nooit meer te hoeven strijken. De 54 g/m stoomproductie is voldoende om zelfs de diepste kreukels te doen laten verdwijnen, zonder dat je kleding erdoor ook maar enigszins door kan beschadigen.

2. Tefal IT8440 Pro Style Care

9,2 op basis van onze bevindingen

Als we het hebben over huishoudelijke apparatuur, dan mag Tefal natuurlijk niet ontbreken. Zo geldt ook voor de Tefal IT 8440 Pro Style Care kledingstomer. Deze kledingstomer is met z’n 1.800 watt een geduchte concurrent. Vooral wanneer we kijken naar de stoomkracht en het waterreservoir. Met een 1,3 liter waterreservoir heeft dit kleding stoomapparaat meer dan voldoende inhoud om verschillende kledingstukken achter elkaar te kunnen stomen. Zo heb je dus geen strijkijzer en strijkplank meer nodig en doet Tefal IT8440 Pro Style Care kleding stoomapparaat al het werk voor je.

3. Tefal Master 360 IT6540

8,3 op basis van onze bevindingen

De nummer 3 in deze lijst zal je enigsinds verbazing. Ondanks dat het wederom een kleding stoomapparaat is van Tefal, is dit een kledingstomer die prijstechnisch stukken lager zit dan de rest. Uiteraard is dit kleding stoomapparaat een ontzettend goed aankoop, maar houd er wel rekening mee dat deze qua capaciteit iets minder is dan bijvoorbeeld z’n grote broer die op de tweede plek staat in deze lijst. Toch is deze Tefal Master met z’n 1.500 watt en een inhoud van 2,5 liter goed voor het stomen van wel zeker 60 kledingstukken. Dus ben jij op zoek naar een kleding stoomapparaat die prijstechnisch voordelig is en ook nog het grootste deel van het strijkwerk voor je uit handen kan nemen? Dan is de Tefal Master 360 IT6540 een absolute must have voor jou!