Handstomer (incl. top 5 beste handstomers!)

In de huidige tijd waarin we voor zo’n beetje alles wat we kunnen bedenken wel een apparaat hebben die het ons vele malen makkelijker maakt, blijkt dat we dit voor het strijken van onze kleding niet gebruiken. Ondanks het feit dat je je kleding met een handstomer binnen enkele minuten volledig glad hebt gestoomd en ook nog eens hebt ontdaan van de eventuele bacteriën, gebruiken we massaal een strijkijzer. Natuurlijk niets mis mee, maar waarom strijken als het vele malen makkelijker kan met een handstomer? Kortom, tijd voor actie dus! In dit artikel vertellen we je niet alleen alle voordelen, maar laten we je ook direct de 3 allerbeste handstomers van dit moment zien.

Inhoudsopgave

Wat is een handstomer?

Een handstomer is een apparaat waarmee je je kleding volledig kreukvrij kunt stomen. Daarnaast is een handstomer niet alleen geschikt voor het kreukvrij maken van kleding, maar is het ook perfect voor het stomen van veel andere oppervlakken gemaakt van textiel. Hierbij moet je denken aan de bank, gordijnen, maar ook het interieur van je auto. Kortom, ontzettend veelzijdig dus!

Een handstomer is een eenvoudig apparaat wat vaak niet zwaarder is dan een kilo. Dit zorgt er niet alleen voor dat je een handstomer gemakkelijk en snel kunt opbergen, maar ook mee kunt nemen op vakantie. Zo is het gekreukt uit je koffer halen van kleding verleden tijd. Even met de handstomer er langsheen en de kreukels zijn verdwenen.

Doordat de handstomer met hoge temperaturen en flink wat kracht stoom blaast, worden de kreukels in enkele seconden glad gestoomd. Dit zorgt er daarnaast ook voor dat de bacteriën die in je kleding zitten direct worden gedood. Zo stoom je je kleding dus niet alleen eenvoudig glad, maar kun je ook nare geurtjes uit je kleding, bank of gordijnen eenvoudig verwijderen.

Top 5 beste handstomers

  1. SteamOne S-Nomad Black
  2. Philips GC365/80 Steam & Go Plus
  3. Tristar ST-8916 handstomer
  4. Philips Steam&Go Plus GC364/20
  5. SteamOne S-Travel White handstomer

De top 5 handstomers in dit artikel zijn volledig door eigen bevindingen samengesteld. Naast het feit dat ze allemaal uitvoerig door ons zijn getest, zijn ook de ervaringen van andere gebruikers hierin meegenomen. Omdat het aanbod zo gigantisch is, is het raadzaam om hier gretig gebruik van te maken. Waarom zou je zelf op zoek gaan, terwijl wij het huiswerk al voor je gedaan hebben.

1. SteamOne S-Nomad Black

9,4 op basis van onze bevindingen

Wil jij zowel je kleding kreukvrij en bacterievrij ook allerlei andere textiele oppervlakken stomen, dan is de SteamOne S-Nomad Black zeker een handstomer om eens goed naar te kijken. Deze handstomer heeft namelijk een stoomproductie van 25 gram per minuut, waardoor de meeste kreukels geen enkele partij vormen voor deze kledingstomer. Met een vermogen van 1600 en een gewicht van, maar 1,1 kilo is dit stoomapparaat de manier om niet meer te hoeven strijken. 

  • Inhoud 1,6 liter
  • Vermogen 1.600 watt
  • Opwarmtijd 45 seconden
  • Gewicht 1,1 kilo
  • Garantie 2 jaar

Wat jij moet weten over de SteamOne S-Nomad Black

Deze handstomer is in slechts 45 seconden volledig op temperatuur. Dat betekent dat jij in minder dan een minuut aan de slag kunt met het kreukvrij maken van al je kleding of het stomen van je gordijnen, bank of interieur van je auto. Zo kun je je kleding niet alleen ontzettend snel ontdoen van vervelende kreukels, maar ook even snel opfrissen. 

Hoewel deze handstomer een relatief klein waterreservoir heeft, zit er een speciale draaidop bij, waarmee jij eenvoudig je eigen fles kunt gebruiken. Zo kun je dus moeiteloos tal van verschillende kledingstukken achterelkaar kreukvrij en bacterievrij stomen.

Wat een absolute pré is, is dat bij deze handstomer ook een speciale kapstok met zuignap wordt geleverd. Zo hoef je je dus nooit geen zorgen te maken waar en hoe jij je kleding wilt gaan stomen. Het enige wat je hoeft te doen, is de kapstok met de zuignap bevestigen, zodat je in alle rust aan de slag kunt.

Voordelen
Nadelen

2. Philips GC365/80 Steam & Go Plus

8,7 op basis van onze bevindingen

Ga jij voor een handstomer die niet alleen compact is, maar ook staat voor kwaliteit, dan ben je met deze Philips kledingstomer aan het juiste adres. Niet alleen is deze handstomer gemakkelijk in gebruik, maar zorgt er ook voor dat kreukels in je kleding voorgoed verleden tijd zijn. Daarnaast is deze stoommachine ook bij uitstek geschikt voor het stomen van allerlei andere oppervlaktes zoals je bank, gordijnen of interieur van je auto. Multifunctioneel en een absolute must have dus! Ook deze kledingstomer is binnen 45 seconden op temperatuur, waardoor de Philips Steam en Go ontzettend snel gebruikt kan worden.

Dit moet jij weten over de Philips GC365/80 Steam & Go Plus

De Philips GC365/80 Steam & Go Plus is een absolute krachtpatser in zijn soort. Met een stoomcapaciteit van 24 gram per seconde is geen kreukel te gek voor deze handstomer. Door de hoge temperaturen worden daarnaast niet alleen alle kreukels verwijderd, maar ook de bacteriën die nare luchtjes veroorzaken.

Doordat deze handstomer van Philips zo ontzettend klein is en dus superhandig is in gebruik, is aan alles gedacht. Zo wordt de Philips GC365/80 Steam & Go Plus geleverd met een speciale opbergtas, zodat de kledingstomer ook eenvoudig is mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie. Daarnaast wordt er ook een borstel bijgeleverd, waarmee ook de wat dikkere stoffen kunnen worden gestoomd. En als laatste een handschoen, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je je handen verbrand. Kortom, een absolute aanrader dus!

Inhoud 0,070 liter
Vermogen 1.300 watt
Opwarmtijd 45 seconden
Gewicht 1,3 kilo
Garantie 2 jaar

Voordelen
Nadelen

3. Tristar ST-8916 handstomer

8,5 op basis van onze bevindingen

Ben jij op zoek naar een handstomer die in iets meer dan een halve minuut op temperatuur is tegen een betaalbare prijs? Dan is de Tristar ST-8916 handstomer een absolute aanrader. Niet alleen is deze handstomer bij uitstek geschikt voor het kreukvrij maken van je kleding, maar zorgen deze handstomers er ook voor dat alle bacteriën worden gedood. Nare luchtjes zijn dus verleden tijd. 

Dit is wat jij moet weten over de handstomer van Tristar

Het grootste voordeel van de Tristar ST-8916 handstomer, is dat strijken verleden tijd is. Door de capaciteit van maar liefst 20 gram stoom per minuut, worden niet alleen kreukels glad gestoomd, maar worden ook bacteriën gedood. Dit zorgt er dus niet alleen voor dat je kleding mooi glad is, maar ook fris ruikt. Ideaal dus wanneer je kleding na enkele uren te hebben gedragen wel een opfrisbeurt kan gebruiken.

Met een capaciteit van 1200 watt is de Tristar ST-8916 handstomer een ideale stomer om mee te nemen op vakantie. Zo kun je wanneer je kleding gekreukt uit de koffer komt direct afrekenen met deze kreukels. Doordat deze handstomer binnen 35 seconden op temperatuur is, kun je bijna direct beginnen met stomen.

Deze handstomers zijn daarnaast niets alleen perfect voor het stomen van je kleding, maar ook voor onder andere je gordijnen, stoffen meubels en het interieur van je auto. Daarnaast wordt deze kledingstomer ook nog eens geleverd met twee extra borstel opzetstukken. Hiermee kun je dikkere stoffen en je meubels stomen. Kortom, een geweldige handstomer voor een mooie prijs als je het ons vraagt!

Inhoud 0,300 liter
Vermogen 1.200 watt
Opwarmtijd 35 seconden
Gewicht 1,2 kilo
Garantie 2 jaar

Voordelen
Nadelen

4. Philips Steam&Go Plus GC364/20

8,1 op basis van onze bevindingen

Ook de andere variant van de Steam en Go van Philips mag natuurlijk niet ontbreken in deze top 5 met beste handstomers. De Philips Steam&Go Plus GC364/20 is met een capaciteit van 1200 watt en een stoomproductie van 22 gram per minuut is deze handstomer een absolute aanrader. Niet alleen maakt deze handstomer korte metten met gekreukte kleding, maar verwijdert het ook de bacteriën.

Dit is wat jij moet weten over de Philips Steam&Go Plus GC364/20

Hoewel je met deze handstomer nog niet volledig afscheid kunt nemen van je strijkijzer, is deze handstomer een absolute toegevoegde waarde. Zo kun je eenvoudig en snel ontzettend veel kleding kreukvrij stomen en verwijder je ook nog een direct alle bacteriën en verwijder je nare geurtjes.

Wel is het goed te weten dat de watertank van deze handstomer in verhouding tot veel andere handstomers een flink stuk kleiner is. Met een waterreservoir van maar 70 milliliter, is dit net genoeg voor het stomen van één a twee kledingstukken. Niet voor niets is deze kleding handstomer daarom ook bij uitstek geschikt voor de wat kleinere klusjes.

Door het compacte formaat is de Philips Steam&Go Plus GC364/20 handstomer ideaal om mee te nemen op vakantie. Met de bijgeleverde tas en ook hittebestendige handschoen kun je eenvoudig alle soorten kleding stomen. Daarnaast is deze handstomer ook perfect voor het stomen van bijvoorbeeld je bank, gordijnen of allerlei andere soorten textiel. Goed om te weten, is dat je met deze stomer zowel horizontaal als ook verticaal kunt stomen. Wel zo handig vind je niet?

Inhoud 0,070 liter
Vermogen 1.200 watt
Opwarmtijd 45 seconden
Gewicht 1,7 kilo
Garantie 2 jaar

Voordelen
Nadelen

5. SteamOne S-Travel White handstomer

8,0 op basis van onze bevindingen

De laatste in deze lijst met beste handstomers, maar zeker niet de minste dat is de SteamOne S-Travel White handstomer. Deze handstomer is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van kreukels uit je kleding. Daarnaast verwijder je ook direct de nare luchtjes en dood je de bacteriën. Kortom, een absolute alleskunner dus deze SteamOne S-Travel White handstomer!

Alles wat jij moet weten over de SteamOne S-Travel White handstomer

Met zijn maar liefst 1400 watt en een stoomproductie van 24 gram per minuut, is de SteamOne S-Travel White handstomer een absolute krachtpatser. Geen kreukel is voor deze handstomer te gek. Niet voor niets staat deze stomer dan ook in de top 5 beste handstomers. Het grote voordeel aan dit stoomapparaat, is dat je niet bang hoeft te zijn dat je kleding verbrand.

Door de opwarmtijd van een halve minuut, kun je voor je het weet aan de slag met het stomen van je kleding. Met de bijgeleverde haak hoef je niet meer te zoeken naar een geschikte kledinghanger en kun je dus direct aan de slag. Ideaal voor onder andere op vakantie dus!

Naast dat je met de kleding handstomer je kleding kreukvrij en ook de bacteriën kunt doden, zijn handstomers natuurlijk ook perfect voor allerlei andere stoffen. Wat dacht je van het stomen van je gordijnen eens in de zoveel tijd of het stomen van het interieur van je auto? Kortom, een must have voor ieder huishouden dus! Deze handstomer is overigens ook verkrijgbaar in het zwart.

Inhoud 0,30 liter
Vermogen 1.400 watt
Opwarmtijd 45 seconden
Gewicht 1,2 kilo
Garantie 2 jaar

Voordelen
Nadelen

Hoe werken handstomers?

Je kunt je waarschijnlijk na het lezen van de top 5 beste handstomers wel een voorstelling maken hoe ze daadwerkelijk functioneren. Toch is het misschien goed om dit in het kort toch nog even toe te lichten.

Met een handstomer kun je kleding, maar ook allerlei andere soorten stoffen stomen. Dit apparaat zet water wat in het reservoir zit om in stoom. Door deze stoom wordt door een speciaal gedeelte van de handstomer als het ware door de stof heen geblazen, waardoor kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen en ook bacteriën worden gedood.

Ben jij voornemens een handstomer aan te schaffen, dan is het van belang goed te kijken naar het aantal gram per minuut (g/min) wat de handstomer uitstoot. Hoe hoger dit is, des te meer kracht hebben deze kleding handstomers om de kreukels te verwijderen. Doordat deze handstomers ontzettend compact zijn, zijn ze bij uitstek geschikt om mee te nemen bijvoorbeeld op vakantie.

Welke kledingstukken kun je met een handstomer stomen?

Met een handstomer kun je in principe allerlei verschillende soorten stoffen stomen. In de basis kun je dezelfde richtlijnen aanhouden als wanneer je kleding strijkt. Dus lees je op de wasvoorschriften dat je bepaalde kledingstukken niet mag strijken, dan kun je ze ook beter niet stomen. Stoffen zoals wol, katoen en ook zijde kun je bijvoorbeeld prima stomer met handstomers. Zelfs verschillende soorten polyester zijn geschikt om gestoomd te kunnen worden.

Stoffen die je beter niet kunt stomen zin stoffen zoals leer en ook suède. Heb je nu kleding of andere materialen die je graag zou willen stomen, maar veel plastic bevatten, dan is het verstandig dit niet te doen. Doordat de stoom tot wel 100 graden kan worden, loop je de kans dat het smelt.

Zorg er dus altijd voor dat je bij twijfel het wasvoorschrift raadpleegt. Zo weet je zeker dat wanneer je bepaalde kleding of andere stoffen mag strijken, ook het stomen met een handstomer geen enkel probleem is. Twijfel je, probeer dan eerst eens een klein stukje van de stof te stomen om te kijken hoe het gaat. Gaat dit goed, dan kun je vanzelfsprekend ook de rest van de stof stomen.

Wat kun je nog meer stomen met een handstomer?

Naast het stomen van je kleding, zijn handstomers ook bij uitstek geschikt voor het stomen van allerlei andere stoffen. Zo kun je bijvoorbeeld je gordijnen eenvoudig ontdoen van vuil en ook bacteriën zonder dat je ze in de wasmachine hoeft te doen. Door de hoge temperaturen die kleding handstomers afgeven zijn ze bij uitstek geschikt voor allerlei andere stoffen.

Het grote voordeel aan het gebruik van een handstomer voor je gordijnen, bank of interieur van je auto is dat je het gemakkelijk zelf kunt doen. Wanneer je je auto wilt laten reinigen kost je dit vaak ontzettend veel geld, terwijl je het met een handstomer van minder dan 50 euro eenvoudig zelf kunt doen. Kortom, een absolute aanrader dus!

Voor het stomen van je gordijnen geldt natuurlijk hetzelfde. Je zit er namelijk vast niet op te wachten om je gordijnen te moeten wassen. Je zit dan namelijk al snel een dag zonder iets voor de ramen, waardoor ook je privacy even volledig verdwenen is. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend veel werk. Door je gordijnen te stomen met een handstomer ben je voor dat je het weet klaar en is alles niet alleen schoon, maar ook bacterievrij.

Stoom je kleding hangend met een kleding handstomer

Eén van de grootste voordelen van het gebruik van een handstomer, is dat je je kleding dus gewoon hangend kunt stomen. Je hangt je kleding aan een kledinghanger op en de kledingstomer doet de rest. Wil je het nu helemaal uit handen geven, dan is een kledingstomer op standaard een aanrader.

Doordat een handstomer supercompact is en licht in gewicht, is het de perfecte manier om op iedere gewenste plek je kleding even te stomen. Dus ben je op vakantie of gewoon thuis, het maakt allemaal niets uit. Je kledingstuk even ophangen aan een hanger en je kunt aan de slag. 

De voordelen van kleding handstomers op een rijtje

Dat handstomers ontzettend handig zijn dat blijkt! Naast het feit dat je er je kleding mee kunt stomen, kun je ook veel andere stoffen oppervlakken stomen. Dit maakt het dat de kleding handstomer een inmiddels onmisbaar item is geworden in de meeste huishoudens. Zo kun je net even snel die laatste kreukels uit je kleding stomen, maar ook je kleding opfrissen.

Ga je op vakantie, dan kun je de handstomer door het compacte formaat eenvoudig meenemen in je koffer. Zo hoef je je nooit meer druk te maken over het feit dat je kleding gekreukt uit je koffer komt en je hemel en aarde moet bewegen om je kleding nog enigszins toonbaar te maken. Kortom, een absolute aanrader dus!