Steam One Kledingstomer: De ultieme gids

Heb je ooit zo’n drukke ochtend gehad dat je geen tijd had om je kleding te strijken of te stomen? Of misschien heb je helemaal geen strijkplank of strijkijzer? Geen zorgen, de oplossing is hier: de Steamone kledingstomer! De kans dat je namelijk een hekel hebt aan het strijken van je kleding, die is vrij groot. 

Niet alleen duurt het lang, maar is het ook een hoop werk. Vooral wanneer je ‘s ochtends net je favoriete overhemd uit de kast pakt en ziet dat er nog een kreukel in zit. Met de Steam one stomer is dit verleden tijd. Het voordeel aan deze kledingstomer, is dat je deze in een handomdraai pakt. 

Met een opwarmtijd van minder dan een minuut, is je overhemd of ander kledingstuk binnen een paar minuten niet alleen kreukvrij, maar dus ook weer heerlijk fris. In dit artikel nemen we je daarom dan ook mee in de voordelen van een handstomer zoals de Steam One, maar gaan we ook verder in op het gebruik en bespreken we een aantal van onze favoriete modellen van dit merk.

Inhoudsopgave

De kenmerken van de Steam One kledingstomer

De kledingstomers van Steam One hebben allemaal één ding met elkaar gemeen en dat is dat ze zorgen dat iedere stof die jij stoomt, volledig kreukvrij wordt gemaakt. Daarbij komt ook dat alle bacteriën en dus eventueel vieze luchtjes door de hoge temperatuur wordt verwijderd en worden gedood. Doordat er met stoom gewerkt wordt, hoef je dus niet bang te zijn dat je kleding of eventuele andere stoffen beschadigt of krimpt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het kan zijn dat je voor een wat dikkere stof, een handstomer nodig hebt met wat meer kracht.

6 belangrijke voordelen van de kledingstomer van Steam One

De Steam One heeft ontzettend veel voordelen. Zo hebben we er natuurlijk al een aantal genoemd, maar zo zijn er nog veel meer. Dus ben jij het strijken van je kleding helemaal zat? Dan zijn deze voordelen zeker de moeite waard om eens goed door te lezen. De kans dat je na het lezen ervan namelijk volledig overstag bent, is vrij groot.

 • Krachtige stoomdruk voor effectief verwijderen van kreukels
 • Snelle opwarmtijd, meestal minder dan een minuut
 • Verschillende stoominstellingen om verschillende soorten stoffen aan te kunnen
 • Draagbaar en lichtgewicht, ideaal voor op reis of onderweg
 • Geen noodzaak voor strijkijzer of strijkplank
 • Geschikt voor allerlei soorten kleding, van delicate stoffen tot stugge materialen

4 belangrijke redenen om te kiezen voor de kledingstomer van Steam One

De Steam One stomer heeft natuurlijk legio voordelen. Toch zijn er een aantal belangrijke en vooral ook praktische redenen, die we met je willen bespreken, waardoor de keuze tussen een strijkijzer en een kledingstomer nog eenvoudiger wordt. Dus heb je nog enige vorm van twijfel, dan zijn we ervan overtuigd dat we dit met de 4 volledig teniet zullen doen.

Tijdbesparend

In deze tijd, waarin we natuurlijk allemaal haast hebben, is het besparen van tijd een enorm voordeel. Niet voor niets wordt dit dan ook gezien als één van de grootste voordelen van dit apparaat. Zo is de Steam One in minder dan een minuut warm en heb je geen strijkplank nodig om je kleding te kunnen stomen. In plaats daarvan kun je de kledingstomer simpelweg op de kleding richten en het kreukvrij maken door de krachtige stoomdruk. Dit is vooral handig als je haast hebt en snel klaar wilt zijn met het kreukvrij en ook opfrissen van je kleding.

Veelzijdig

Een ander voordeel van de Steam One kledingstomer is dat het geschikt is voor verschillende soorten kleding en stoffen. Of je nu een delicate zijde of dikke katoen wilt stomen, de Steamone kledingstomer kan het allemaal aan. Dit komt doordat de kledingstomer verschillende standen heeft, zodat je de stoomkracht kunt aanpassen aan de specifieke stof en kreukels. Het is dus een veelzijdige optie die geschikt is voor een breed scala aan kledingstukken.

Gemakkelijk te gebruiken

Een derde voordeel van de Steam One kledingstomer is dat het gemakkelijk te gebruiken is. Je hebt geen speciale vaardigheden of training nodig om de kledingstomer te bedienen. Het enige wat je hoeft te doen is de stekker in het stopcontact te steken, de watercontainer te vullen en de kledingstomer op de juiste stoominstelling te zetten. Vervolgens kun je eenvoudig de stoom op de kleding richten en de kreukels verwijderen. Dit maakt het een handige optie voor mensen die niet veel ervaring hebben met strijken of stomen.

Ruimtebesparend

Ten slotte is de Steam One kledingstomer ruimtebesparend. Het neemt minder ruimte in beslag dan een strijkijzer en strijkplank, wat vooral handig is als je in een klein appartement woont of weinig opbergruimte hebt. Omdat de kledingstomer draagbaar en lichtgewicht is, kun je het gemakkelijk opbergen in een kast of lade en het erbij pakken wanneer je het nodig hebt. Dit maakt het een handige optie voor mensen die niet veel opbergruimte hebben of op zoek zijn naar een compacte oplossing.

Hoe gebruik je de Steam One stomer

Je inmiddels alle voordelen van deze te gekke stomer doorgelezen. Niet zo vreemd dus dat je je ook afvraagt hoe je deze kledingstomer van Steam One nu eigenlijk gebruikt? De Steamone kledingstomer is een gemakkelijk te gebruiken apparaat dat in een paar eenvoudige stappen kan worden bediend. Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg over het gebruik van de kledingstomer, samen met enkele tips voor het beste resultaat.

1. Vul het waterreservoir

Vul de watercontainer van de kledingstomer met kraanwater tot aan het aangegeven niveau. Zorg ervoor dat je niet te veel water in de container doet, anders kan de kledingstomer overstromen.

2. Steek de stekker in het stopcontact

Steek de stekker van de kledingstomer in het stopcontact en zet het apparaat aan. Het duurt meestal minder dan een minuut voordat de kledingstomer opwarmt.

3. Kies de juiste stoominstelling

Kies de juiste stoominstelling voor de stof die je gaat stomen. Voor delicate stoffen gebruik je een lagere stoomkracht, terwijl voor dikkere stoffen een hogere stoomkracht nodig is. De meeste kledingstomers hebben verschillende stoominstellingen die je kunt aanpassen aan je behoeften.

4. Richt de stoom op de kleding

Houd de kledingstomer in de ene hand en de kledingstukken in de andere hand. Richt de stoom op de kleding en houd de kledingstomer ongeveer 5-10 cm van de stof af. Beweeg de kledingstomer langzaam over de kleding om de kreukels te verwijderen. Zorg ervoor dat je de stof niet raakt met het hete mondstuk van de kledingstomer, anders kan het beschadigen.

Herhaal indien nodig

Herhaal indien nodig stap 4 totdat de kreukels volledig zijn verwijderd. Als je hardnekkige kreukels hebt, kun je de stoom op de plek van de kreukels richten en deze zachtjes met je handen gladstrijken.

clothing, equipment, background-3208822.jpg

Handige tips voor een (nog) beter resultaat

Geen enkele kreukel is nog veilig voor de Steam One kledingstomer. Toch zijn er wel een aantal handige tips, die we graag met je willen delen, zodat je een nog beter resultaat krijgt.

 • Hang de kledingstukken op een hanger op voordat je begint met stomen. Dit maakt het gemakkelijker om de kreukels eruit te krijgen.
 • Houd de kledingstomer op een veilige afstand van jezelf en anderen. De stoom is erg heet en kan brandwonden veroorzaken.
 • Vermijd het gebruik van de kledingstomer op kwetsbare stoffen, zoals zijde en kasjmier, tenzij je zeker weet dat het apparaat geschikt is voor deze stoffen.
 • Reinig de kledingstomer regelmatig om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat het goed blijft werken.

Onderhoud je kledingstomer goed

Net als je strijkijzer en andere aparten die je regelmatig gebruikt, heeft ook de Steam One kledingstomer het nodige onderhoud nodig. Vooral gezien het feit je met water werkt, kan dit ervoor zorgen dat het apparaat last krijgt van kalk. Niet alleen gaat dit ten koste van de capaciteit, maar natuurlijk ook van de kwaliteit van het stomen van de kleding. Om ervoor te zorgen dat jij tot in lengte van jaren kunt blijven genieten van het apparaat, hebben we een aantal handige tips voor je.

 • Leeg het waterreservoir na elk gebruik om te voorkomen dat er stilstaand water in de container achterblijft en bacteriën groeien.
 • Laat de kledingstomer volledig afkoelen voordat je het schoonmaakt of opbergt.
 • Gebruik een zachte doek om de buitenkant van de kledingstomer af te vegen en eventuele vlekken of vuil te verwijderen.
 • Reinig de stoomopening regelmatig met een wattenstaafje om eventuele verstoppingen te voorkomen. Gebruik geen scherpe of harde voorwerpen om de opening schoon te maken, aangezien dit het apparaat kan beschadigen.
 • Voer periodiek een ontkalking uit om kalkaanslag te verwijderen en de stoomkracht te behouden. Dit kan worden gedaan door een mengsel van water en azijn door het apparaat te laten stomen of door een speciaal ontkalkingsmiddel te gebruiken.
 • Controleer de snoeren en stekkers regelmatig op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang ze indien nodig om de veiligheid te waarborgen.

Door regelmatig onderhoud en reiniging van de SteamOne kledingstomer uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat het apparaat goed blijft werken en lang meegaat. Dit zal niet alleen je kleding kreukvrij houden, maar ook zorgen voor een veilig en betrouwbaar gebruik van de kledingstomer.

Handige accessoires die het gebruik nog makkelijker maken

Kies je voor de Steam one stomer, dan zijn er nog een aantal handige accessoires die je absoluut moet hebben. Bij de wat duurdere varianten zit meestal het nodige bijgeleverd, maar is dit niet het geval, dan is het wel handig ze even aan te schaffen. Om je een idee te geven wat je absoluut moet hebben, hebben we ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kledingborstel

Een kledingborstel is een handig accessoire dat kan worden gebruikt in combinatie met de SteamOne kledingstomer om kleding grondiger te reinigen en de stoom beter te verdelen. De borstel kan worden bevestigd aan het mondstuk van de kledingstomer en wordt gebruikt om de stof te borstelen terwijl de stoom overheen gaat. Hierdoor kunnen vuil en stofdeeltjes beter worden verwijderd en worden de vezels van de stof opgefrist.

Ophanghaak of Kledinghanger

Een ophanghaak is een handig accessoire dat kan worden gebruikt om kleding op te hangen tijdens het stomen met de SteamOne kledingstomer. Hierdoor kun je de kleding gemakkelijker en efficiënter stomen, zonder dat je het hoeft vast te houden of op een strijkplank hoeft te leggen. Dit is vooral handig als je meerdere kledingstukken tegelijk wilt stomen.

Handschoenen

Handschoenen zijn een handig accessoire om te gebruiken bij het stomen van kleding met de Steamone kledingstomer. Het hete stoom kan brandwonden veroorzaken als je het apparaat verkeerd gebruikt of per ongeluk op de huid richt. Door handschoenen te dragen, bescherm je je handen en verminder je het risico op brandwonden. Dit is vooral belangrijk als je gevoelige of kwetsbare huid hebt.

De voordelen van het gebruik van de juiste accessoires

Het gebruik van accessoires kan het stomen van kleding vereenvoudigen, versnellen en efficiënter maken. Zo helpt een kledingborstel bij het effectiever verwijderen van vuil en stofdeeltjes, terwijl een ophanghaak ervoor zorgt dat je de kleding eenvoudig en efficiënt kunt stomen zonder deze vast te hoeven houden of op een strijkplank te leggen. Het dragen van handschoenen voorkomt brandwonden en zorgt voor veiliger werken met de Steamone kledingstomer. Kortom, het gebruik van accessoires vergemakkelijkt, versnelt, verbetert en verhoogt de veiligheid bij het stomen van kleding.

Tot slot

In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen en kenmerken van de Steamone kledingstomer besproken, evenals tips voor het gebruik, onderhoud en reiniging van het apparaat. Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste punten en een advies over de aanschaf van een kledingstomer.

Samenvatting van de belangrijkste punten

 • De Steamone kledingstomer is een handig apparaat dat je kunt gebruiken om kleding snel en gemakkelijk te stomen, zonder gedoe met strijkplanken of strijkijzers.
 • Het apparaat is veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten stoffen en kledingstukken, waardoor het een handige toevoeging is aan je huishoudelijke apparatuur.
 • Het gebruik van accessoires kan het stomen van kleding nog gemakkelijker en effectiever maken, bijvoorbeeld door het gebruik van een kledingborstel, ophanghaak en handschoenen.
 • Regulier onderhoud en reiniging van de Steamone kledingstomer is belangrijk om het apparaat goed te laten functioneren en de levensduur te verlengen.

Dit is waarom wij deze Steam One aanbevelen

Als je op zoek bent naar een handig en effectief apparaat om je kleding kreukvrij te houden, dan is een kledingstomer een goede keuze. De Steamone kledingstomer is een betrouwbare en veelzijdige optie die goed past bij de behoeften van veel huishoudens. Door de snelle opwarmtijd, gemakkelijke bediening en veelzijdige functies, biedt de Steamone kledingstomer een uitstekende combinatie van gebruiksgemak en effectiviteit.

Veelgestelde vragen over de Steam One kledingstomer

De kans dat je nog wat praktische vragen heb na het lezen van dit uitgebreide artikel over de Steam One, die is vrij klein. Toch hebben we een kleine selectie gemaakt van veelgestelde vragen, zodat je direct het antwoord op de vraag of vragen kunt vinden, zonder dat je eerst het hele artikel hoeft te lezen.

De opwarmtijd van de Steamone kledingstomer is ongeveer 45 seconden tot 1 minuut, afhankelijk van het model en de instellingen die je gebruikt. Dit is aanzienlijk sneller dan de tijd die nodig is om een strijkijzer op te warmen.

De Steamone kledingstomer is veilig te gebruiken op de meeste soorten stoffen, inclusief delicate stoffen zoals zijde en kasjmier. Het is echter wel belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de stoominstellingen aan te passen aan de stof die je wilt stomen.

Ja, de Steam One kledingstomer is geschikt om vouwen uit broeken te verwijderen. Je kunt de broek eenvoudig over een hanger of ophanghaak hangen en de stoom erop richten om de vouwen te verwijderen.

Ja, water is nodig om de Steamone kledingstomer te gebruiken. De hoeveelheid water die je moet toevoegen hangt af van het model dat je hebt. Over het algemeen wordt aanbevolen om het waterreservoir te vullen tot het maximaal toegestane niveau.

Het is belangrijk om de Steamone kledingstomer regelmatig schoon te maken en te ontkalken om te zorgen dat deze goed blijft functioneren. Dit kun je doen door het apparaat te vullen met een mengsel van water en azijn en het vervolgens te laten stomen. Daarnaast is het belangrijk om de accessoires schoon te maken en het apparaat na gebruik leeg te maken en op een droge plaats op te bergen.